11e Internationale (ACM) conferentie over auto-gebruikersinterfaces
en interactieve voertuigtoepassingen

22 - 25 September 2019

 Doctoraal colloquium - 21 september

 Dutch / Switch to English

Welkom bij Auto-Ui'19

Welkom bij AutoUI’19 in Utrecht! Wij zijn ontzettend trots dat Nederland deze prestigieuze internationale conferentie dit jaar mag organiseren.

AutomotiveUI (kort: AutoUI) is de internationale conferentie op het gebied van automobiele gebruikersinterfaces en interactieve vervoersapplicaties, en is een onderdeel van de ACM SIGCHI. Het is de meest vooraanstaande internationale jaarlijkse conferentie op dit gebied en verwelkomt elk jaar meer dan 200 onderzoekers en vakmensen die geïnteresseerd zijn in zowel de techniek als de menselijke aspecten van gebruikersinterfaces en -applicaties in het automobiele domein. De conferentie vormt een platform voor het uitwisselen van onderzoek, toepassingen, en educatieve ideeën op dit gebied. Er zijn verschillende soorten tracks en deelname categorieën waar onderzoekers, industrieën en andere geïnteresseerde partijen aan deel kunnen nemen. We nodigen u uit om deel te nemen aan het congres en deze unieke, multi-disciplinaire gemeenschap te leren kennen.

We hopen u snel te verwelkomen in Utrecht!


Chris Janssen en Stella Donker (General Chairs)
Lewis Chuang en Wendy Ju (Technical Program Chairs)
Shan Bao, Philart Jeon en Ronald Schroeter (Internationalisation and Diversity Chairs)

Mede namens alle co-chairs en organisatoren van Auto-UI 2019

Submissie Deadlines

Full Papers abstract: April 4, 2019
Full Papers: April 11, 2019
Workshops & Tutorials: June 6, 2019
Videos, Interactive Demos: June 6, 2019
Work in Progress: June 20, 2019
Global Fellowships: July 7, 2019
Doctoral Colloquium: July 8, 2019
 
Call for participation

Ligging


Utrecht, Nederland

AutomotiveUI 2019 vindt plaats in Utrecht, het kloppende hart van Nederland. Een stad met een ongekende vitaliteit. Een middeleeuws centrum dat klein genoeg is om te voet te verkennen, maar groot genoeg om dagenlang te genieten van festivals van wereldklasse, moderne architectuur, trendy winkels en interessante musea.

Background image: Ramon Mosterd/Utrecht Marketing 

Deelnemen

De voertaal van de conferentie is Engels en Engelse beschrijvingen van elke track staan in onze  “Call for papers”. Elk track is peer-reviewed of juried. Dit wordt overzien door expert onderzoekers uit de internationale Auto-UI gemeenschap, met specifieke co-chairs voor elke categorie en in overleg met de Technical Program Chairs en General Chairs.

De submissies naar de conferentie worden gepubliceerd in proceedings door de Association for Computing Machinery (ACM), ‘s werelds grootste educatieve en wetenschappelijke computer wetenschap gezelschap, in hun online digital library.

Als u een onderzoeker bent (in wetenschap of bedrijfsleven) en nieuw met deze conferentie en gemeenschap, dan stellen wij voor om bij te dragen aan de volgende  categorieen, die vaak tot goede interactie leiden:

 • Work-in-progress: Hier kunnen recente resultaten als poster gepresenteerd worden. Wij willen dit jaar veel posters verwelkomen.
 • Demonstrations: Dit is HET jaar voor Nederlandse deelnemers om een demonstratie te geven van een opstelling of product dat zij ontwikkeld hebben. We hopen op veel demo’s. Voor bedrijven is er ook de mogelijkheid om langere exposure te hebben door deelname als exhibitor (zie onze sponsoring pagina).
 • Videos: Als u een mooie video heeft van uw set-up, kunnen we die draaien tijdens het congres.
 • Workshops and tutorial: de ideale plek om andere geinteresseerden te ontmoeten en samen een workshop over een relevant thema te houden. Ervaringen uit het verleden leren dat het vaak nuttig is om deze te organiseren samen met deelnemers uit andere landen en met enkele meer ervaren deelnemers. Onze workshop co-chairs kunnen proberen u hierbij te helpen in aanloop naar een submissie.
 • Doctoral Colloquium: een unieke plek voor promovendi om feedback te krijgen van experts op het gebied van Auto-UI.

Elk van deze onderdelen is peer-reviewed of juried en vereist een geschreven submission als onderdeel van dit proces. Meer details en selectie criteria staan op de inviduele submissions pagina’s.

Internationalisering

Als u nog verdere vragen heeft, neem dan gerust contact op met onze Internationalisering en Diversiteits Chairs:

Dr. Dr. Shan Bao (English and Mandarin)
Dr. Myounghoon "Philart" Jeon (English and Korean)
Dr. Ronald Schroeter (English and German)

internationalisation@auto-ui.org

Social Media


AutoUi Newsletter

Volg ons op Twitter, vind ons leuk op Facebook of
schrijf je in voor de nieuwsbrief


Call for participation

Word sponsor

Als u een bedrijf heeft of bij een bedrijf werkt, dan bent u wellicht ook geïnteresseerd in sponsoring. Dit jaar is het moment om uw Nederlandse bedrijf of instelling aan een breed internationaal publiek van wetenschappers, bedrijfsleven en overheden te introduceren. Wij hopen dat veel Nederlandse bedrijven ons willen helpen als sponsor om dit congres helemaal top te maken! In ruil voor uw deelname kunnen wij uw bedrijf of instelling extra zichtbaarheid geven. Meer details staan op onze sponsorship pagina.

Onze sponsors

Evenementen van vorige jaren


We detected you are speaking English and thus redirected you to our English welcome page.
 • abc
 • English
 • Dutch
 • French
 • German
 • Spanish
 • Korean
 • Mandarin
 • Russian
Do you prefer another language?